De beste dakwerker in regio Aartselaar & omstreken

In Aartselaar zijn er verschillende dakwerkers, maar voor de beste dakwerker in de buurt zit u goed bij Algemene Dakwerken De Cock.

Van kleine dak herstellingen tot een complete dakrenovatie, bij ons kan u op uw beide oren slapen. Geen project is ons te groot of klein. 

Lees hieronder wat we voor u allemaal kunnen beteken op vlak van professioneel uitgevoerde dakwerken in Aartselaar & omgeving.

Dakwerker Aartselaar

Deze website behoort tot een netwerk van dakwerkers in Aartselaar en omstreken. Vind gemakkelijk de beste dakwerkers bij u in de regio. U ontvangt zo steeds de best mogelijke prijs.

Een probleem met uw dak komt uiteraard nooit op een goed moment. En het brengt ook vaak kosten met zich mee. Door gebruik te maken van de vergelijkingsservice van Dakwerken De Cock kan u tot wel 40% besparen door offertes van dakwerkers in de buurt van Aartselaar te vergelijken.

Op zoek naar een dakwerker in Aartselaar? Dan zit u op de website van Dakwerken De Cock:

✓ Ervaren dakwerker
✓ Uw dakwerker in de buurt
✓ Oerdegelijke service
✓ Scherpe tarieven
✓ Gratis prijs offerte

Over Aartselaar

Aartselaar is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. De gemeente telt ruim 14.000 inwoners, die Aartselarenaren worden genoemd. Aartselaar behoort tot het kieskanton Kontich en het gerechtelijk kanton Boom.

Dakwerken Aartselaar

Vraag uw offerte aan bij Dakwerker De Cock voor een van volgende dakwerken in Aartselaar. Omdat wij een netwerk van dakwerkers zijn, krijgt u gegarandeerd de juiste en beste prijs voor al uw dakwerken in Aartselaar.

Tip van de dag: bekijk hier hoe u zelf dakpannen kan leggen

Hieronder een overzicht van ons aanbod dakwerken in Aartselaar:

Dakrenovatie Aartselaar

Plant u een dakrenovatie in Aartselaar? U kunt de kwaliteit van uw plat of hellend dak verbeteren door het te renoveren. Bovendien verhoogt dit de waarde van uw huis!

Bent u voor uw renovatie op zoek naar een dakwerker regio Aartselaar? Vul op de website van Dakwerken De Cock het contactformulier in en wij sturen uw aanvraag door alle dakwerkers in Aartselaar.

Een dakrenovatie heeft voordelen

U merkt meteen een hogere kwaliteit als u uw plat of hellend dak verbouwt. Je huis is het best beschermd tegen kou en neerslag met een nieuwe dakbedekking, waardoor je warm en droog blijft. Dat een verbouwing de waarde van de woning verhoogt, is een belangrijk voordeel. Dus als u uw huis in de toekomst weer wilt verkopen, verdient u uw investering terug.

Een dakrenovatie is daarnaast ook goedkoper dan een nieuw dak plaatsen.

dakrenovatie

Welke mogelijkheden zijn er om een ​​dak te renoveren?

Iedereen die een dakrenovatie overweegt, heeft een breed scala aan mogelijkheden.

Hierdoor kan het dak ongeacht het budget goed worden gerenoveerd. Dit zijn uw keuzes:

 1. Het vervangen van de dakbedekking is de meest kosteneffectieve renovatie.
 2. Bij het toevoegen van een overzetdak hoeft de huidige dakbedekking niet verwijderd te worden.
 3. Als een houten dakconstructie last heeft van houtrot, is een nieuwe dakconstructie noodzakelijk.
 4. Door te kiezen voor dakisolatie, kunt u besparen op uw energiekosten.
 5. Dakreiniging: Reiniging zorgt ervoor dat vervuiling de kwaliteit van uw dak niet aantast.
 6. Zonnepanelen zijn erg populair bij dakrenovaties omdat ze direct de energiekosten verlagen.

Vind een dakwerker in Aartselaar!

Last van een daklekkage?

Het vinden van een daklek in uw woning te Aartselaar is een lastige opgave, maar het is wel belangrijk om dit snel te doen om de schade te stoppen!

Last van een daklekkage? Uw huis is vochtig en er begint schimmel op de muren te groeien. Het snel opsporen van een daklekkage is belangrijk omdat vochtproblemen op uw dak voor flinke schade kunnen zorgen.

Hoe sneller u uw daklekkage kan laten herstellen, hoe beter. Het kan u veel kosten besparen. De schade zal erger worden en de kosten zullen toenemen naarmate u langer wacht. Daarom is het cruciaal dat je snel beweegt!

Plan een tijdige dakinspectie met een dakwerker in Aartselaar. 

daklekkage

Hoe kan een lekkend dak gerepareerd worden?

Uiteraard bepaalt de oorzaak van uw lekkage hoe onze dakwerkers in Aartselaar dit zullen verhelpen.

Hieronder een overzicht van de oplossingen om een daklekkage in Aartselaar te repareren.

Verstope dakgoot

Dakreiniging, en daarbij het ontmossen van daken en schoonmaken van de dakgoten  is de eenvoudige oplossing als een verstopte dakgoot de oorzaak is van uw lekkage.

Slechte dakbedekking

U moet de dakpannen laten vervangen als de kapotte niet goed passen. In het slechtste geval kan iets simpel als het niet tijdig vervangen of herstellen van uw dakbedekking leiden tot een dakrenovatie.

Slechte afvoer

Het installeren van een extra dakafvoer heeft de voorkeur als uw huidige dakafvoer niet aan uw wensen voldoet. Uw dak kan doorbuigen als er gedurende langere tijd te veel water op staat, wat ernstigere problemen kan veroorzaken. Stel dit dus niet te lang uit.

Zinkwerken

Is het lood op uw dak kapot? Dan is verlengen de beste optie. Ook hiervoor kunt u terecht bij een deskundige dakwerker in de buurt van Aartselaar!

Dakisolatie

Het is een goed idee om uw dakisolatie te laten vervangen als de lekkage wordt veroorzaakt door onvoldoende dakisolatie.

Een dakwerker in Aartselaar gezocht?

Dakisolatie Aartselaar

Waarom dakisolatie ? Warmte stijgt. Voor woningen in Aartselaar die niet of slecht geïsoleerd zijn, betekent dit dat er gemiddeld 25% warmte door het dak verloren gaat. De dakwerkers van Dakwerken De Cock kunnen dit verhelpen! Dakwerken De Cock isoleert zolders, gevels en daken in regio Aartselaar & omstreken.

Het is duidelijk dat dakisolatie in geen enkele woning mag ontbreken. Zowel in een bestaande woning als in een nieuwbouw woning loont het zeker de moeite om het dak te isoleren. Bij het isoleren is het niet alleen de keuze van het materiaal belangrijk maar ook een goede plaatsing is van belang.

Dakisolatie & zolderisolatie

Dakisolatie is ongetwijfeld de meest eenvoudigste en rendabelste ingreep van alle energiebesparende maatregelen. Dakwerken De Cock is gespecialiseerd in het isoleren van platte daken, hellende daken, puntdaken en zolderkamers in Aartselaar.

Vind een dakwerker in de buurt van Aartselaar!

Wat voor soort dakbedekking moet ik kiezen?

Er zijn dan ook tal van verschillende soorten dakbedekkingen, elk met unieke eigenschappen, levensduur, prijzen, enz. Maar welke dakbedekking is ideaal voor uw woning in Aartselaar?

Dat is sterk afhankelijk van:

De meest voorkomende dakmaterialen voor hellende daken zijn leien, pannen en dakplaten.

Heeft u een plat dak? Dan kunt u kiezen voor bitumen of EPDM dakbedekking.

Zowel platte als schuine daken kunnen (afhankelijk van de helling) een groendak accommoderen.

Weet u niet goed wat kiezen? Vraag hulp aan een ervaren dakwerker in Aartselaar. Via de website van Dakwerken De Cock kan u via ons contactformulier uw aanvraag in 1 keer doorsturen naar alle dakwerkers die actief zijn in Aartselaar.

Vind een dakwerker in Aartselaar voor het plaatsen van dakbedekking!

Groendak aanleggen Aartselaar

Een groendak aanleggen biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Het zorgt voor een betere isolatie van uw woning te Aartselaar, en zorgt tevens voor een verlaagde energiefactuur.

Naast uw woning kunt u een groendak toevoegen aan een schuur, carport of fietsenstalling. Het zorgt voor een groen geheel in uw tuin.

groendak aanleggen

Subsidie voor groendaken aanleggen in Aartselaar

Soms komt u in aanmerking voor financiële ondersteuning bij het aanleggen van een groendak. Het hemelwaterafvoersysteem wordt minder belast en de luchtkwaliteit wordt aanzienlijk verbeterd door een groendak. Veel gemeenten bieden daarom subsidies aan. Informeer binnen uw eigen gemeente naar de mogelijkheid.

Onderhoud van groendaken

Een groendak aanleggen is niet alleen mooi, het vraagt ook weinig onderhoud.

Wat u wel moet doen qua onderhoud:

 • Verwijder ten minste twee keer per jaar ongewenst onkruid
 • Onderhoud het regenwaterafvoersysteem.
 • Bemest het groendak minimum 1 keer per jaar.
 • Bij langdurige ernstige droogte, kan u best water geven.

Vind een dakwerker in Aartselaar die gespecialiseerd is in groendaken aanleggen!

Rieten dak aanleggen Aartselaar

Een rieten dak aanleggen zorgt voor een mooie, landelijke uitstraling van uw woning in Aartselaar, zeker door riet te combineren met andere materialen zoals glas, steen en hout.

Een rieten dak straalt, mits goed onderhouden, een uitgesproken landelijke sfeer uit en is prachtig om te zien. Hoewel rieten daken niet goedkoop zijn, kunnen ze door de traditionele manier waarop ze zijn gebouwd gemakkelijk 25 tot 40 jaar meegaan.

rietendak aanleggen

Prijs van een rieten dak aanleggen

Een rieten dak aanleggen kost je tussen de 70 en 95 euro per vierkante meter. De kosten voor de nokvorsten zijn hierin niet inbegrepen. Afhankelijk van de kwaliteit ben je hiervoor gemiddeld 80 euro per lopende meter kwijt.

De vorm van het dak en de aanwezigheid van dakkapellen, ramen, etc. zijn de belangrijkste kostenbepalende factoren. Het professioneel aanbrengen van riet kost meer tijd en is duurder bij toepassing op een dak met tal van uitbreidingen en andere details in tegenstelling tot een eenvoudig dak.

Uiteraard is een rieten dak aanleggen een stevige investering waarvoor u best een of meerdere offertes vergelijk van dakwerkers in Aartselaar. Omdat de website van Dakwerken De Cock behoort aan een netwerk van dakwerkers kan u met 1 aanvraag direct in contact komen met de beste dakwerkers in Aartselaar. De beste prijs gegarandeerd!

Op zoek naar een dakwerker regio Aartselaar voor het aanleggen van een rieten dak?

Uw dakwerker in Aartselaar voor roofing en EPDM

De afdekking op basis van bitumen, is nog steeds het meest vertrouwde en betrouwbare product op de markt.

Algemene Dakwerken De Cock volgt al jarenlang het professionele gamma van de grootste leveranciers van roofing en EPDM.

 • Verwijderen van de oude roofing, muurbanden en dakranden.
 • Zuiver maken van de ondergrond.
 • Stort wordt door ons meegenomen Aanbrengen van de onderlaag 3mm.
 • Plaatsen van loden tapgaten 2mm.
 • Branden van de bovenlaag SBS polyesterroofing 4mm met beslag.
 • De opgaande wanden en schouwen worden ingeslepen en voorzien van loketlood.
 • Plaatsen van polyester dakrandprofielen

Vind een dakwerker in Aartselaar voor uw plat dak!

Dakramen plaatsen

U kunt de ruimte vergroten en meer licht binnenlaten door een dakraam op zolder te plaatsen.

De zolder kan worden omgevormd tot een ruime ruimte die kan worden gebruikt als slaapkamer, hobbyruimte of kantoor door toevoeging van een dakraam.

Soorten dakramen

Er zijn verschillende soorten dakramen, maar de meest bekende zijn de uitzetbare en draaibare dakramen. De manier waarop het venster wordt geopend, varieert tussen hen.

VeluxRoto en Fakro zijn bekende producenten.

Ook de plaatsing van een dakkapel, dakterras of lichtkoepel behoren tot de mogelijkheden,

Vind een dakwerker in Aartselaar voor het plaatsen van dakramen!

Dakgoot kopen

Wilt u een nieuwe dakgoot kopen?

Dat kan eenvoudig.

Vul ons contactformulier in, een van de aangesloten dakwerkers maakt een afspraak en komt vrijblijvend bij u langs. We bespreken wat u nodig heeft en u krijgt nadien een offerte op maat incl. plaatsing.

Onze hoogwaardige goten hebben een lange levensduur.

Hemelwater wordt zonder problemen weggeleid. Hieronder de verschillende typen dakgoten met een goede duuraamheid.

Soorten dakgoten

Wij onderscheiden verschillende typen dakgoten.

 • Bakgoten: Hier wordt de binnenbekleding zoals u dit wenst afgewerkt in roofing, koper of zink. Voor het bekleden van je bakgoot biedt het uitgebreide gamma aan pvc van DECEUNINCK, de cementvezel panelen van ETERNIT (Operal) een prima afwerking.Dakgootbekleding in Cederhout is natuurlijk ook mogelijk
 • Hanggoten: Hiervoor gebruikt men zink, koper, polyester of pvc.
 • Kielgoten: Worden afgewerkt in zink, koper of lood.

Dakgoot vervangen

Dakgoot lekkage? Lekt je huidige dakgoot en de dakgoot herstellen is geen optie meer? Dan is uw dakgoot vervangen de enige juiste oplossing.

Dakgoot herstellen

Dakgoten bestaande uit zink en koper kunnen we herstellen, maar in geval uw dakgoot bestaat uit PVC of polyester, dan moet de volledige dakgoot vervangen worden.

Dakgoot reinigen

Een dakgoot reinigen is de beste optie om je dakgoot zeer lang te laten meegaan.

We raden aan om minstens 2 x per jaar uw dakgoot schoon te maken.

Net zoals bij een dakreiniging is dit de ideale gelegenheid om je dakgoten en dak te inspecteren op beschadigingen.

Dakwerker in Aartselaar nodig die u kan helpen bij uw lood- en zinkwerken?

Gevelbekleding Aartselaar

Net zozeer als uw dak, dient u gevel te worden voorzien van de beste zorgen en looks. Dakwerken De Cock verzorgt uw gevelbekleding in Aartselaar met de allernieuwste producten in de bouwwereld en gaat steevast aan de slag met duurzaam en esthetisch materiaal. Op deze manier bent u zeker van een fraai en goed geïsoleerd eindresultaat!

Gevelbekleding

Houten gevelbekleding

Interesse in houten gevelbekleding? De keuze van hout is belangrijk. Tropisch of hard hout heeft een hogere dichtheid dan conventioneel of zacht hout, waardoor ze weerbestendiger zijn.

De houtsoort die je kiest hangt af van de gewenste kleur. Om te voorkomen dat hout gaat rotten of verbleken, moet het in goede staat worden gehouden.

Aluminium gevelbekleding

Aluminium gevelbekleding is vooral bekend bij garages en industriële gebouwen, maar u kan de gevel van woning ook bekleden met koper, zin of aluminium.

Uw keuze voor metalen gevelbekleding omvat onder andere platen met of zonder reliëf, cassettes (vlakke elementen), leien, sidings (lange profielen) en sandwichpanelen die ook als isolatie dienen.

PVC gevelbekleding

PVC, oftewel kunststof, is een prima vervanging voor hout en beton voor gevelbekleding. Het is goedkoop en eenvoudig te bewerken.

PVC wordt het meest gebruikt voor raam- en deurprofielen, dus als je ook je gevel beplakt met PVC komt het geheel mooi samen.

Het wordt eenvoudig bovenop de reeds bestaande houten onderconstructie geplaatst en heeft een goede isolatiewaarde. De PVC-platen zijn er in verschillende kleuren en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst.

PVC is een geweldig, minder duur materiaal om beton of hout na te bootsen.

Gevel bekleden met leien

Leien kunnen worden gebruikt voor zowel gevelbekleding als dakbedekking. Ze kunnen worden onderverdeeld in kunstmatige en natuurlijke leien. Een traditionele manier van gevelbekleding die tot op de dag van vandaag zeer populair en duurzaam is.

Uw gevel bekleden met steenstrips

Een vernieuwde steenstrip gevelbekleding geeft uw woning een klassieke uitstraling. Steenstrips zijn te combineren met isolatie en zijn eenvoudig te plaatsen.

Bakstenen gevelbekleding

De meest typische steensoort die voor een buitenmuur wordt gebruikt, zijn waarschijnlijk gevelstenen. Ze zijn er in alle soorten, maten en intensiteiten, van licht tot donker.

Als je op zoek bent naar verschillende soorten gevelstenen, kun je je misschien het beste laten inspireren door een van de leveranciers. Hun websites geven vaak een overzicht met tal van voorbeelden zodat je snel kunt bepalen waar je voorkeur naar uitgaat.

De verscheidenheid aan stenen is werkelijk verbazingwekkend; alleen al in België zijn er meer dan 3.500 verschillende soorten. Omdat er grote verschillen zijn, blijven mensen hun creativiteit gebruiken om dit aanbod te verbreden. De kleur, aanvullende texturen en formaten komen aan bod, variërend van bakstenen met reliëf tot bakstenen met een strakke uitstraling.

Spuitkurk is uitstekend geschikt voor het renoveren van gevels

Simpel gezegd, spuitkurk is een natuurkurk in spuitvorm. Spuitkurk is een zeer creatieve toepassing, vooral bij het renoveren van de gevel, omdat het aan elk materiaal kan blijven kleven, of het nu een bakstenen, houten of metalen gevel is.

Spuitkurk is gemaakt van natuurlijke kurkkorrels, een verscheidenheid aan acrylharsen op waterbasis, plantaardige oliën en pigmenten. Het dient als decoratieve beschermlaag voor uw gevel. Hierdoor is het een volledig natuurlijke en biologisch afbreekbare coating.

Vezelcement gevelbekleding

Vezelcementmaterialen kunnen worden gebruikt om een ​​gevel af te werken tot een onderscheidende gevel. Het is te combineren met andere materialen en door de gevel gedeeltelijk te bekleden met vezelcement, voeg je succesvol decoratieve waarde toe.

De stof wordt veel gebruikt voor zowel daken als gevels. Zowel bij nieuwbouw als renovatie kan gebruik worden gemaakt van vezelcementplaten.

Crepi, oftewel gevelbepleistering

Het type gevelpleister genaamd crepi is voornamelijk gemaakt van cement en zand. Crépi, ook wel sierpleister genoemd, is een afwerkingsmateriaal dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

De voor- en nadelen van Crepi

Vochtbescherming: Crepi zorgt voor extra vochtbescherming voor uw gevel. De gebruikte sierpleister is dampdoorlatend en waterafstotend. De gevel wordt door de laag crepi afgeschermd tegen opstijgend en binnendringend vocht.

Energiebesparend: Het wordt sterk aangeraden om tegelijk met crepi isolatie te laten plaatsen. Door uw gevel van buitenaf te isoleren, verhoogt u de EPC-waarde van uw woning en verlaagt u uw energiekosten.

Crepi is verkrijgbaar in bijna elke kleur. Omdat crepi geen beperkingen kent, voel je vrij om al je creatieve energie te gebruiken.

Deze gevelbepleistering past bij alle bouwstijlen doordat je crepi in alle beschikbare kleuren kunt gebruiken en kunt kiezen voor een afwerking met een vlakke of ruwe structuur.

Uw gevel beschermen met crepi

Crepi en muurisolatie gaan hand in hand. De isolatie garandeert een effectievere verwarming en de crepi maakt dit compleet door een extra laag vochtwering toe te voegen.

Isoleren van buitenaf is de meest intrigerende isolatietechniek. Een stevige isolatieschil omringt je huis en voorkomt zo de vorming van koudebruggen. Je verliest geen binnenruimte als je van buiten isoleert.

Gevel kaleien

Kaleien is de naam voor de schildertechniek van kalkpleister. Hoewel metselwerk typisch is voorzien van een kleilaag, kan deze schilderafwerking in theorie op alle verschillende soorten wandtypes worden toegepast.

Kalei kan ook worden gebruikt om stenen muren te herstellen die ernstige steenschade hebben opgelopen.

Om de kalei gelijkmatig aan te brengen, moet de muur worden afgevlakt als deze echt ongeorganiseerd is en een verscheidenheid aan uitstekende delen heeft.

Gevel schilderen

Door uw gevel te schilderen, kunt u snel een nieuw tintje aan uw huis geven. Met een frisse verflaag ziet uw gevel er direct weer als nieuw uit. Probeer deze arbeidsintensieve taak idealiter niet zelf uit te voeren.

Gevelbekleding laten plaatsen? Kom in contact met de beste dakwerker in Aartselaar!

Gevelrenovatie Aartselaar

Uw woning in Aartselaar is reeds geïsoleerd, maar u wilt uw gevel wel een nieuwe look geven?

Gevelrenovatie is het antwoord als u de huidige gevel wilt vernieuwen.

Of is uw gevel nog niet geïsoleerd? Hoog tijd om dit in orde te brengen. Bij dergelijke gevelrenovatie is het uiteraard ook de moment om te kijken naar nieuwe gevelbekleding.

Uw gevel opfrissen

Hieronder vindt u een overzicht van de technieken voor het opfrissen van uw gevel.

Optie 1: Reiniging van de gevel

Gevelreiniging is zeker iets om rekening mee te houden als uw huidige gevel in goede staat is maar er gedateerd en vuil uitziet. Een van de goedkoopste manieren om uw gevel te renoveren, is door deze schoon te maken.

Optie 2: Verf de gevel

U kunt ervoor kiezen om de huidige gevel te renoveren door een nieuwe verflaag te geven als u zoveel mogelijk van het zicht op de gevel intact wilt houden.

Het schilderen van een gevel is minder duur dan het plaatsen van nieuwe bekleding en het is ook eenvoudiger uit te voeren omdat er geen wijzigingen aan de ramen, deuren of dak nodig zijn.

Optie 3: Uw gevel kaleien

Gevel kaleien is een vorm van schilderen. Dit komt doordat de buitenmuur een laag kalkpleister krijgt die met een kwast wordt aangebracht. Deze werkwijze geeft uw huis een landelijke uitstraling.

Deze methode van gevelrenovatie maakt het ook eenvoudig om oneffenheden in de buitenmuur te verdoezelen. Daarom heeft het bekleden van de gevel veel aantrekkelijke voordelen. Het is ook een redelijk goedkope manier om het uiterlijk van de gevel volledig te vernieuwen.

Optie 4: Spuitkurk aanbrengen op uw gevel

Het spuiten van kurk op de gevel heeft een aantal voordelen, waaronder een goede geluids- en warmte-isolatie, vochtwering voor de buitenmuur en dampdoorlatende eigenschappen. De stof kan op verschillende ondergronden worden aangebracht.

De buitenmuur is bedekt met meerdere lagen spuitkurk. Er zijn verschillende kleuren en korrelgroottes beschikbaar. Bovendien is het materiaal een groen product.

Optie 5: Voegen herstellen

Gebroken voegen zijn niet alleen lelijk, maar ook bijzonder gevaarlijk voor het huis. Als zich eenmaal vocht in de buitenmuur heeft opgehoopt, kunnen er barsten ontstaan ​​door bevriezing. Het repareren en renoveren van de voegen is een duurzame en betrouwbare oplossing.

De beschadigde voegen worden vervolgens weggesneden of weggeslepen. Vervolgens worden vuil en voegresten van de gevel verwijderd. Daarna kunnen de nieuwe voegen worden aangebracht.

Gevelisolatie plaatsen + nieuwe gevelbekleding

Wilt u de buitenmuren isoleren?

Voor het aanbrengen van gevelisolatie dient eerst de huidige gevelbekleding te worden verwijderd. Er wordt dan nieuwe gevelbekleding aangebracht.

De keuzes voor het vervangen van de gevelbekleding zijn:

 • Houten bekleding
 • Aluminium
 • PVC
 • Leien
 • Steenstrips,
 • Vezelcement
 • Crepi (gevelbepleistering)

Gevelrenovatie laten uitvoeren? Zoek een goede dakwerker in Aartselaar!

Gevelreiniging Aartselaar

Het is heel indrukwekkend hoe een gevel opnieuw straalt na een gevelreiniging.

Het reinigen van gevels dient echter meer dan alleen esthetische doeleinden. Als het regent hoopt zich binnenin vocht op. U kunt de vochtbestendigheid van de gevel herstellen door deze eerst te reinigen en daarna te beschermen door te impregneren.

Werkwijze gevelreiniging

1. Onderzoek de staat van de gevel

Een grondige evaluatie van de kwaliteit van de bestaande gevel is de eerste stap in een effectieve gevelreiniging. Zie je spleten en spleten in de gevel? Laat het dan door een dakwerker onderzoeken. Talloze factoren kunnen scheuren en scheuren veroorzaken.

Kijk ook de voegen na. De voegen kunnen poreus zijn. Dan moeten ze eerst gerepareerd worden. Soms is het ook nodig om te beginnen met het vervangen van meerdere gevelstenen.

2. Identificeer het type vervuiling

Welke methode het beste werkt, hangt uiteindelijk af van hoe ernstig en hardnekkig de vervuiling is.

Hieronder vindt u een lijst van de meest voorkomende soorten vervuiling:

Groene aanslag op de gevel
Stoomreiniging of chemische reiniging.

Mos
Stoomreiniging of chemische reiniging.

Witte vlekken op de bakstenen en mortel veroorzaakt door chemische reacties
Chemisch reinigen of zandstralen.

Oxidatiegerelateerde grijze afzettingen in de stenen
Chemisch reinigen, zandstralen of stoomreinigen

Roet
Chemisch reinigen

3. Selecteer de ideale reinigingstechniek

Zandstralen

Bij de straaltechniek worden kleine zandkorrels onder hoge druk tegen de gevel gespoten voor het reinigen. Wanneer de gevel sterk vervuild is, wordt deze vaak gebruikt als een milieuvriendelijke manier om gevelstenen te reinigen.

Vochtstralen

Water gemengd met zand, kalk of glasparels wordt gebruikt bij vochtstralen om gevels te reinigen. Omdat water veel zachter is dan zand, kan de gevel veel zachter gereinigd worden.

Afhankelijk van de baksteen- of gevelbekleding kan de reinigingsmethode worden gewijzigd door de korreldikte, verhoudingen en druksterkte aan te passen.

Nevelstralen

Nevelstralen is de beste techniek als u in een historisch pand woont en de gevelreiniging zorgvuldig moet gebeuren. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van indirecte stralen, die zeer nauwkeurig kunnen worden ingesteld afhankelijk van het type gevel dat gereinigd moet worden

De gevel reinigen met stoom

De kracht van stoomreiniging wordt niet beïnvloed door de druksterkte, maar door de temperatuur van het water. Het varieert tussen 100 en 150 graden Celsius.

Stoomreiniging is een goedkope manier om gevels te reinigen omdat er alleen water nodig is. Het nadeel van deze methode is dat deze alleen kan worden toegepast op gevels met minder vervuiling.

Chemische gevelreiniging

Bij hardnekkig vuil wordt vaak gekozen voor reiniging met chemicaliën. Om eventuele schade te voorkomen, wordt gebruik gemaakt van biologische of chemische middelen op maat van de ondergrond. Het is een snelle methode voor het reinigen van grote geveloppervlakken die zowel efficiënt als betaalbaar is.

Vind een dakwerker in Aartselaar die uw gevel laat stralen als nooit tevoren!

Dakreiniging Aartselaar

Tijdige dakreiniging heeft een aantal intrigerende voordelen. Het dak kan worden gered van grote en dure schade en het zal er mooi blijven uitzien.

Waarom een dakreiniging laten uitvoeren?

 1. Een dakreiniging laten uitvoeren heeft esthetische en praktische voordelen. Eerst en vooral verbetert een schoon, gloednieuw uitziend dak dat vrij is van mos, algen en vuil het uiterlijk van uw huis.
 2. Door uw dak schoon te maken, kunt u bovendien blijvende schade voorkomen.
 3. De effecten van vuil, mos en algen maken dakbedekking poreus en er kunnen kleine scheurtjes ontstaan.
 4. Deze scheuren en het mos zorgen ervoor dat water gemakkelijker in het dak kan sijpelen.
 5. Water zet uit als het bevriest, met schade en lekkage als gevolg.
dakreiniging

Kosten dakreiniging

Het type dak bepaald in grote lijnen de kost voor een dakreiniging.

Het type dakbedekking, de toegankelijkheid van het dak en de mate van vervuiling zijn allemaal van invloed zijn op de exacte kosten.

Op zoek naar een offerte voor dakreiniging? Enkele adviesprijzen voor dakreiniging:

 • De kosten voor dakreiniging variëren van € 9 tot € 15 per m2.
 • Verwijderen van mos van het dak: € 9 tot € 15 per m2.
 • De kosten voor het reinigen van dakgoten variëren van € 3 tot € 5 per lopende meter.
 • Dakcoating plus schoonmaak: €30 tot €45 per m2.

Wie kan er beter uw dak reinigen dan een goede dakwerker in Aartselaar!

Asbest verwijderen Aartselaar

Een huis of dak met asbest in Aartselaar? Asbest verwijderen laat je best zo snel mogelijk in orde brengen door een ervaren asbestverwijderaar of dakwerker. Je gezondheid wordt negatief beïnvloed door de kleine vezels.

Kunt u het bestaande asbest zelf verwijderen of moet u een gerenommeerde en vakbekwame asbestverwijderaar of dakwerker inhuren?

Aangezien het verwijderen van asbest niet geheel zonder risico’s is, wordt het meestal uitgevoerd door professionals. Zelf asbest verwijderen is arbeidsintensief en mogelijk schadelijk voor uw gezondheid.

Wilt u toch zelf asbest verwijderen? Dan krijgt u geen premie voor asbestverwijdering.

Daarvoor alleen al kan u het best uitbesteden aan een ervaren asbestverwijderaar of dakwerker.

asbest verwijderen

Kosten asbestverwijdering

Het verwijderen van asbestleien uit een typische tussenwoning (100 m2) kost tussen de € 1.000 en € 1.500. De kosten voor het verwerken van asbestleien komen daar nog eens € 300 bij.

Overweegt u een dakrenovatie? Het is logisch dat u asbest zo snel mogelijk verwijderd wilt hebben, aangezien het uw gezondheid ernstig kan aantasten. Zelfs als het asbest stevig is gebonden, kan slijtage na verloop van tijd ertoe leiden dat asbestvezels vrijkomen.

Aan het verwijderen van asbest zijn natuurlijk kosten verbonden. Waar het asbest zich bevindt, heeft grote invloed op de hoogte hiervan. Het verwijderen van asbest uit ruimten, zoals asbesthoudende isolatie, onderscheidt zich van het verwijderen van asbesthoudende golfplaten of asbesthoudende leien.

De prijs wordt ook sterk beïnvloed door het aantal vierkante meters.

Wilt u een gratis prijsbepaling voor het verwijderen van asbest in uw woning? We laten onze dakdekker langskomen om de situatie te beoordelen. Vul ons contactformulier in om een ​​afspraak in te plannen.

Premie asbestverwijdering

Asbestverwijdering is duur, maar vanaf 1 januari 2021 zorgt de Vlaamse overheid voor een asbestverwijderingspremie. Vraag ernaar bij Fluvius, de netbeheerder.

De premie per vierkante meter is 8 euro. vergelijkbaar met hoe u uw dak isoleert van de gevel. Houd er rekening mee dat een gekwalificeerde aannemer het werk moet uitvoeren. Zo niet, dan valt u niet onder de asbestpremieregelingen.

Voorwaarden premie asbestverwijdering

 • Een gevestigd bedrijf verwijdert asbest.
 • U heeft een jaar de tijd om het asbest te verwijderen en het dak te isoleren van de gevel van het gebouw. Daarna komen de subsidies te vervallen.
 • Op facturen die voor uw premie worden ingediend, moeten de volgende gegevens worden vermeld: datum, kosten, totale oppervlakte en gewicht per materiaalsoort.

Asbest verwijderen is zeer delicaat dakwerk, kies daarom voor een ervaren dakwerker in Aartselaar!

Dakwerken Aartselaar

Dakwerker in Aartselaar gezocht? Het moge duidelijk zijn dat u hiervoor goed zit bij dakwerkersbedrijf Dakwerken De Cock. Omdat onze website toebehoort aan een netwerk van dakwerkers in Aartselaar kunnen we u steeds de beste service bieden aan de beste prijs.

Door het contactformulier in te vullen sturen we uw aanvraag dakwerken door naar alle dakwerkers in de buurt van Aartselaar en omstreken. Zo bereikt u met 1 muisklik bij alle dakwerkers in de omgeving van regio Leuuven. Max. 3 dakwerkers zullen met u contact opnemen.

PREMIES DAKWERKEN, DAKISOLATIE & GEVELISOLATIE

Als u dakwerken laat uitvoeren, zeker zoals dakrenovaties, gevelrenovaties en dakisolatie, kan u best altijd kijken op premiezoeker.be. Hier kan u zien of u in aanmerking komt voor premies, die uiteraard gunstig zullen zijn voor de totale prijs van de uitgevoerde dakwerken.

PERSOONLIJKE SERVICE

De meeste dakdekkersbedrijven werken met ervaren en zelfwerkende zaakvoerders die elke dag mee op de werf staan. Zo geniet u van een persoonlijke service en kwalitatieve opvolging.

VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

Voor een offerte te kunnen opmaken voor dakwerken, is het belangrijk om ter plaatse de situatie te kunnen inschatten. Daarom zullen de meeste dakwerkers tot bij in Aartselaar langskomen, waarna u een vrijblijvende offerte zal ontvangen.