GRATIS OFFERTE ZONNEPANELEN KOPEN

  Wilt u zonnepanelen kopen?*

  Hoe oud is uw woning?*

  Uw aansluiting?*

  Wat is uw jaarlijks verbruik?*

  Uw huidige dakbedekking?*

  Oriëntatie van uw dak?*

  Hoeveel personen leven er in de woning?*

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze installateurs voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
   


  Installateur zonnepanelen

  Zonnepanelen installateur gezocht? Wie is er meer geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak dan uw lokale dakwerker?

  Bij het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk om precies te plannen waar ze komen en hoeveel er in de beschikbare ruimte passen. Zowel de locatie van de omvormer als de bedrading in de meterkast zijn cruciaal.

  Bezuinig niet op een betrouwbare en veilige installatie.

  Kies voor een gerenommeerde zonnepanelen installateur die met A-merken werkt en u kan voorzien van een vlekkeloze installatie.

  zonnepanelen dak
  installateur zonnepanelen

  Aandachtspunten bij het plaatsen van zonnepalen

  Zonnepanelen op het zuiden produceren de meeste energie. Om het maximale uit uw dak te halen, is het soms beter om voor een andere zijde te kiezen. De volgende factoren kunnen het legplan beïnvloeden:

  • U kunt meer panelen toevoegen als meerdere dakoppervlakken geschikt zijn. Dan heeft u vaak ook wel meerdere omvormers nodig.
  • De schoorsteen kan bijvoorbeeld een belemmering zijn. Of kan schaduw veroorzaken. In dat geval kan je beter kiezen voor micro-omvormers of power optimizers zodat dit geen probleem hoeft te zijn.
  • Panelen mogen niet te dicht bij de rand of nok worden geplaatst, omdat dit bij storm tot problemen kan leiden.
  • De panelen kunnen schaduw krijgen van nabijgelegen bomen of constructies.
  • Het draagvermogen van een dakkapel is vaak lager dan dat van de rest van het dak en omdat de panelen van de dakkapel aan meer wind worden blootgesteld, hebben ze meer ballast nodig.

  De procedure voor het installeren van zonnepanelen

  Hier is een stapsgewijze procedure die een ervaren installateur van zonnepanelen doorgaans zal volgen.

  Vooronderzoek bij zonnepanelen plaatsen

  Na een gedegen vooronderzoek worden uw nieuwe zonnepanelen door een zonnepanelen installateur geplaatst. Vaak komt de zonnepanelen installateur eerst naar u toe om de situatie te beoordelen. Hij kijkt naar de richting van het dak, het aantal zonuren en eventuele schaduwen die erop vallen. Dit zijn allemaal cruciale elementen bij het uitzoeken welke panelen de beste optie zijn voor uw omstandigheden. De zonnepanelen installateur zal verschillende dingen overwegen, waaronder:

  • de bruikbare oppervlakte
  • de helling
  • hoe het dakoppervlak georiënteerd is
  • eventuele schaduw

  Op basis van dit vooronderzoek bekijkt de zonnepanelen installateur de mogelijkheden, de beste omvormer en de panelen en kan hij voor u een scherpe offerte maken.

  Ondersteunende draagstructuur

  Het is tijd om de zonnepanelen te installeren nu de offerte is geaccepteerd en de panelen zijn gekocht! De zonnepanelen installateur begint met het samenstellen van het ondersteunende kader.

  De zonnepanelen installateur klimt op een schuin dak en trekt er verschillende dakpannen uit. Hij kan nu gaten boren in het dakraamwerk. Door daar gespecialiseerde dakhaken te installeren, kan hij de draagstructuur van de panelen monteren. Twee aluminium balken vormen het draagframe voor een schuin dak, waaraan de panelen stevig worden bevestigd.

  Bij platte daken is het draagframe iets anders. Ballast wordt vervolgens gebruikt om de draagconstructie te bevestigen, terwijl de constructie de ideale helling nabootst.

  zonnepanelen plat dak

  Zonnepanelen plaatsen

  De zonnepanelen moeten nu geplaatst en geïnstalleerd worden. Door elk paneel afzonderlijk op te tillen, monteert de zonnepanelen installateur het op de aluminium balken. Hiervoor gebruikt hij speciale klemmen op de rails. De zonnepanelen worden strak geklemd met circa 4 klemmen per paneel.

  Plaats van omvormer

  De omvormer moet worden geïnstalleerd nadat de zonnepanelen zijn geplaatst. De beste plaats voor de panelen wordt bepaald door de installateur. Hoewel hij zijn best doet, lukt het af en toe niet om hem zo dicht bij de meterkast te plaatsen als hij zou willen.

  Kabels plaatsen

  De bekabeling moet als laatste stap worden gelegd. een taak die correct moet worden uitgevoerd om gevaar te voorkomen.

  Twee verschillende kabels vormen de bekabeling:

  De gelijkstroomkabel verbindt de omvormer rechtstreeks met de zonnepanelen. De kabel heeft een uitstekende isolatie omdat deze gedeeltelijk buiten ligt. Er moet een goede waterdichte afdichting worden aangebracht in de ruimte waar de kabel binnenkomt.

  Wisselstroomkabel: Nadat de omvormer de elektriciteit heeft omgezet, gaat deze via een tweede kabel naar de meterkast. Tussen de meterkast en de omvormer zit ook een zekeringkast.

  De installatie van het zonnepaneel keuren

  Houd er rekening mee dat de zonnepanelen eerst een keuring moeten doorstaan ​​voordat ze in gebruik worden genomen. Een gerenommeerde inspecteur voert dit uit. De installatie van zonnepanelen moet voldoen aan de AREI-specificaties. We onderzoeken de werking van de installatie en het eendraadschema. Tot slot wordt een verslag van de inspectie geschreven.

  Op vlaanderen.be lees je meer over de verplichte keuring.

  zonnepanelen plaatsen
  zonnepanelen plaatsen

  Wat is de prijs van het plaatsen van zonnepanelen?

  Wilt u weten hoeveel zonnepanelen kosten? Je geplaatste panelen en het piektotaal Wattage hebben hier direct invloed op (Wp). Er wordt voorgesteld om 13 panelen met 270 Wp te gebruiken om het typische energieverbruik in een huishouden van twee personen te dekken. Dit kost doorgaans € 6.425 inclusief installatie. U bespaart hierdoor jaarlijks € 780.

  DAKDEKKER GEZOCHT?

  Als u op zoek bent naar een dakwerker zit u hiervoor goed zit bij Algemene Dakwerken De Cock. Omdat onze website toebehoort aan een netwerk van dakwerkers kunnen we u steeds de beste service bieden aan de beste prijs.

  Door het contactformulier in te vullen sturen we uw aanvraag dakwerken door naar alle dakwerkers in de buurt van Heist-op-den-Berg en omstreken. Zo bereikt u met 1 muisklik bij alle dakwerkers in de omgeving van regio Heist-op-den-Berg. Max. 3 dakwerkers zullen met u contact opnemen.

  PERSOONLIJKE SERVICE

  De meeste dakdekkersbedrijven werken met ervaren en zelfwerkende zaakvoerders die elke dag mee op de werf staan. Zo geniet u van een persoonlijke service en kwalitatieve opvolging.

  VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

  Voor een offerte te kunnen opmaken voor dakwerken, is het belangrijk om ter plaatse de situatie te kunnen inschatten. Daarom zullen de meeste dakwerkers tot bij in Heist-op-den-Berg langskomen, waarna u een vrijblijvende offerte zal ontvangen.