OFFERTE GEVELREINIGING

  Offerte gevel reinigen:*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Huidige gevelbekleding?*

  Bouwjaar woning?*

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze gevelreinigers voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
   

  Belang van gevelreiniging

  Het is heel indrukwekkend hoe een gevel opnieuw straalt na een gevelreiniging.

  Het reinigen van gevels dient echter meer dan alleen esthetische doeleinden. Als het regent hoopt zich binnenin vocht op. U kunt de vochtbestendigheid van de gevel herstellen door deze eerst te reinigen en daarna te beschermen door te impregneren.

  Zelf uw gevel reinigen?

  Omwille van de kostprijs moet je het niet doen. Om zelf uw gevel te reinigen moet u het nodige materiaal aankopen of huren. Bovendien is het cruciaal dat de juiste producten gebruikt omdat eenmaal uw gevel is beschadigd, is het te laat. En uiteraard brengt een gevelrenovatie grotere kosten met zich mee.

  Gaat u toch zelf aan de slag? Elke gevel is anders en vraagt ​​om een ​​andere strategie. Het selecteren van de beste aanpak en producten vereist echte expertise. Reiniging moet zorgvuldig en nauwkeurig gebeuren.

  Als uw gevel enkele meters hoog is, zal waarschijnlijk een hoogwerker nodig zijn. Bovendien is werken zonder ervaring niet altijd eenvoudig en gevaarlijk.

  Het kost niet zoveel meer om uw gevel te laten reinigen dan om het zelf te doen. Voor gevelreiniging geldt namelijk een lager btw-tarief. Is uw huis ouder dan tien jaar, dan hoeft u slechts 6% btw te betalen in plaats van 21% op arbeid en materialen.

  gevelreiniging
  gevelreiniging

  Wat kost een gevelreiniging?

  De kosten voor het reinigen van een gevel variëren van € 5 tot € 22 per vierkante meter (incl. btw). De precieze prijs hangt af van een aantal variabelen, waaronder de gebruikte reinigingstechniek (afhankelijk van de staat van de gevel en de mate van vervuiling). Hier zijn enkele schattingen voor het reinigen van gevels per type:

  Soort gevelreiniging Gemiddelde prijs per m² (incl. btw) Vervuilingsgraad
  Zandstralen € 10 à 20 Hardnekkige vervuiling
  Vochtstralen € 12 à 22 Hardnekkige vervuiling
  Nevelstralen € 15 à 20 Milde tot middelzware vervuiling
  Stoomreinigen € 5 à 10 Milde vervuiling
  Chemisch reinigen € 15 à 20 Hardnekkige vervuiling

  Om de exacte kosten van een gevelreiniging vast te stellen, moeten wij ter plaatse komen. Naast het totale oppervlak van de gevel zijn tal van bijkomende factoren cruciaal.

  Zo heeft de bereikbaarheid van de woning een grote invloed op hoe snel de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Voor gesloten of hoge gebouwen zijn vaak meer veiligheidsmaatregelen nodig dan voor vrijstaande gebouwen. Net als bij het huren van een hoogwerker, kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht wanneer de straat moet worden afgezet.

  Schade die voorheen verborgen was, kan tijdens het reinigingsproces duidelijk worden. Er kan sprake zijn van beschadigde gevelstenen of gebroken voegwerk.

  Bij een bezoek aan de site wordt altijd een inschatting gemaakt van de persistentie van de verontreiniging. Ondanks uitgebreide ervaring is het soms onmogelijk om precies te voorspellen hoeveel werk nodig zal zijn om de taak te voltooien. Als de vervuiling hoger is dan verwacht, worden er geen extra kosten in rekening gebracht. De kosten van reiniging en het aanbrengen van een beschermlaag op een gevel staan ​​altijd vast.

  Werkwijze gevelreiniging

  1. Onderzoek de staat van de gevel

  Een grondige evaluatie van de kwaliteit van de bestaande gevel is de eerste stap in een effectieve gevelreiniging. Zie je spleten en spleten in de gevel? Laat het dan door een dakwerker onderzoeken. Talloze factoren kunnen scheuren en scheuren veroorzaken.

  Kijk ook de voegen na. De voegen kunnen poreus zijn. Dan moeten ze eerst gerepareerd worden. Soms is het ook nodig om te beginnen met het vervangen van meerdere gevelstenen.

  2. Identificeer het type vervuiling

  Welke methode het beste werkt, hangt uiteindelijk af van hoe ernstig en hardnekkig de vervuiling is.

  Hieronder vindt u een lijst van de meest voorkomende soorten vervuiling:

  Groene aanslag op de gevel
  Stoomreiniging of chemische reiniging.

  Mos
  Stoomreiniging of chemische reiniging.

  Witte vlekken op de bakstenen en mortel veroorzaakt door chemische reacties
  Chemisch reinigen of zandstralen.

  Oxidatiegerelateerde grijze afzettingen in de stenen
  Chemisch reinigen, zandstralen of stoomreinigen

  Roet
  Chemisch reinigen

  3. Selecteer de ideale reinigingstechniek

  Zandstralen

  Bij de straaltechniek worden kleine zandkorrels onder hoge druk tegen de gevel gespoten voor het reinigen. Wanneer de gevel sterk vervuild is, wordt deze vaak gebruikt als een milieuvriendelijke manier om gevelstenen te reinigen.

  Vochtstralen

  Water gemengd met zand, kalk of glasparels wordt gebruikt bij vochtstralen om gevels te reinigen. Omdat water veel zachter is dan zand, kan de gevel veel zachter gereinigd worden.

  Afhankelijk van de baksteen- of gevelbekleding kan de reinigingsmethode worden gewijzigd door de korreldikte, verhoudingen en druksterkte aan te passen.

  Nevelstralen

  Nevelstralen is de beste techniek als u in een historisch pand woont en de gevelreiniging zorgvuldig moet gebeuren. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van indirecte stralen, die zeer nauwkeurig kunnen worden ingesteld afhankelijk van het type gevel dat gereinigd moet worden

  De gevel reinigen met stoom

  De kracht van stoomreiniging wordt niet beïnvloed door de druksterkte, maar door de temperatuur van het water. Het varieert tussen 100 en 150 graden Celsius.

  Stoomreiniging is een goedkope manier om gevels te reinigen omdat er alleen water nodig is. Het nadeel van deze methode is dat deze alleen kan worden toegepast op gevels met minder vervuiling.

  Chemische gevelreiniging

  Bij hardnekkig vuil wordt vaak gekozen voor reiniging met chemicaliën. Om eventuele schade te voorkomen, wordt gebruik gemaakt van biologische of chemische middelen op maat van de ondergrond. Het is een snelle methode voor het reinigen van grote geveloppervlakken die zowel efficiënt als betaalbaar is.

  Bescherm na de reiniging uw gevel

  Bij het laten reinigen van een gevel kiest u er best direct voor om de gevel te beschermen. Door de gevel te impregneren, voegt u een beschermingslaag toe waar veel oppervlakken baat bij hebben.

  De gevel impregneren kost je tussen 8 en 12 euro per vierkante meter.

  DAKDEKKER GEZOCHT?

  Als u op zoek bent naar een dakwerker zit u hiervoor goed zit bij Algemene Dakwerken De Cock. Omdat onze website toebehoort aan een netwerk van dakwerkers kunnen we u steeds de beste service bieden aan de beste prijs.

  Door het contactformulier in te vullen sturen we uw aanvraag dakwerken door naar alle dakwerkers in de buurt van Heist-op-den-Berg en omstreken. Zo bereikt u met 1 muisklik bij alle dakwerkers in de omgeving van regio Heist-op-den-Berg. Max. 3 dakwerkers zullen met u contact opnemen.

  PERSOONLIJKE SERVICE

  De meeste dakdekkersbedrijven werken met ervaren en zelfwerkende zaakvoerders die elke dag mee op de werf staan. Zo geniet u van een persoonlijke service en kwalitatieve opvolging.

  VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

  Voor een offerte te kunnen opmaken voor dakwerken, is het belangrijk om ter plaatse de situatie te kunnen inschatten. Daarom zullen de meeste dakwerkers tot bij in Heist-op-den-Berg langskomen, waarna u een vrijblijvende offerte zal ontvangen.