OFFERTE DAKWERKEN

  Waarvoor wilt u een offerte?*

  Meerdere selecties mogelijk.

  Heeft u een hellend of plat dak?*

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
   

  Asbest verwijderen

  Een huis of dak met asbest? Asbest verwijderen laat je best zo snel mogelijk in orde brengen door een ervaren asbestverwijderaar. Je gezondheid wordt negatief beïnvloed door de kleine vezels.

  Kunt u het bestaande asbest zelf verwijderen of moet u een gerenommeerde en vakbekwame asbestverwijderaar inhuren?

  Aangezien het verwijderen van asbest niet geheel zonder risico’s is, wordt het meestal uitgevoerd door professionals. Zelf asbest verwijderen is arbeidsintensief en mogelijk schadelijk voor uw gezondheid.

  Wilt u toch zelf asbest verwijderen? Dan krijgt u geen premie voor asbestverwijdering.

  Daarvoor alleen al kan u het best uitbesteden aan een ervaren asbestverwijderaar.

  Asbest verwijderen
  Asbest verwijderen

  Waarom moet asbest verwijderd worden?

  Als gevolg van het inademen van asbestvezels kan op lange termijn long- of buikvlieskanker ontstaan. 20 tot 40 jaar na de initiële toestand manifesteren deze zich vaak. Niet-gebonden asbest en gebonden asbest in slechte staat geven beide gemakkelijk asbestvezels af.

  Er zijn ook juridische redenen om asbestverwijdering in overweging te nemen.

  De Vlaamse overheid werkt eraan om het asbest in woningen en gebouwen daar zo snel mogelijk kwijt te raken. Het doel is om uiterlijk in 2040 asbest uit Vlaanderen te verwijderen.

  Kosten asbestverwijdering

  Het verwijderen van asbestleien uit een typische tussenwoning (100 m2) kost tussen de € 1.000 en € 1.500. De kosten voor het verwerken van asbestleien komen daar nog eens € 300 bij.

  Overweegt u een dakrenovatie? Het is logisch dat u asbest zo snel mogelijk verwijderd wilt hebben, aangezien het uw gezondheid ernstig kan aantasten. Zelfs als het asbest stevig is gebonden, kan slijtage na verloop van tijd ertoe leiden dat asbestvezels vrijkomen.

  Aan het verwijderen van asbest zijn natuurlijk kosten verbonden. Waar het asbest zich bevindt, heeft grote invloed op de hoogte hiervan. Het verwijderen van asbest uit ruimten, zoals asbesthoudende isolatie, onderscheidt zich van het verwijderen van asbesthoudende golfplaten of asbesthoudende leien.

  De prijs wordt ook sterk beïnvloed door het aantal vierkante meters.

  Wilt u een gratis prijsbepaling voor het verwijderen van asbest in uw woning? We laten onze dakdekker langskomen om de situatie te beoordelen. Vul ons contactformulier in om een ​​afspraak in te plannen.

  Premie asbestverwijdering

  Asbestverwijdering is duur, maar vanaf 1 januari 2021 zorgt de Vlaamse overheid voor een asbestverwijderingspremie. Vraag ernaar bij Fluvius, de netbeheerder.

  De premie per vierkante meter is 8 euro. vergelijkbaar met hoe u uw dak isoleert van de gevel. Houd er rekening mee dat een gekwalificeerde aannemer het werk moet uitvoeren. Zo niet, dan valt u niet onder de asbestpremieregelingen.

  Voorwaarden premie asbestverwijdering

  • Een gevestigd bedrijf verwijdert asbest.
  • U heeft een jaar de tijd om het asbest te verwijderen en het dak te isoleren van de gevel van het gebouw. Daarna komen de subsidies te vervallen.
  • Op facturen die voor uw premie worden ingediend, moeten de volgende gegevens worden vermeld: datum, kosten, totale oppervlakte en gewicht per materiaalsoort.
  Asbest laten verwijderen
  Asbest laten verwijderen

  Hoe herken ik asbest?

  Het is van cruciaal belang om dit te controleren zodra u vermoedt dat er asbest aanwezig is. Er bestaan ​​verschillende methoden om dit te bereiken.

  U kunt bijvoorbeeld een overzicht van het productiejaar bekijken. U heeft waarschijnlijk asbest aan uw handen als het materiaal tussen 1945 en 2001 is aangebracht of gemaakt. Zeker als het tussen 1955 en 1985 is gemaakt.

  De textuur is ook te zien. Dit is te herkennen aan de witte vlekken die het oppervlak bedekken. Soms, als het materiaal is aangetast, kunnen asbestvezels zelfs met het blote oog worden gezien.

  De bovenkant van asbestcement golfplaten is gewafeld en heeft de vorm van een honingraat.

  De vlamtest kan nu worden uitgevoerd. Waar vezelbundels op een hoek van het materiaal zijn losgekomen, laat een vlam eroverheen lopen. De vezels gloeien? De kans dat er asbest in zit is dan groot.

  Hoe herken ik  dak asbest?

  Naast bovenstaande algemene methode zijn er nog een aantal andere manieren om vast te stellen of uw dak asbest bevat.

  Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen dat asbest meestal wordt aangetroffen in oude schuilplaatsen of golfplaten daken. Het type materiaal bepaalt hoe asbest wordt opgespoord.

  Weet u hoe asbest dakpannen kunt herkennen?

  De kunstleien of golfplaten van uw dak kunnen asbest bevatten. Asbest zit niet in dakpannen. geschikt voor riet. De letters op golfplaten zijn de gemakkelijkste manier om ze te identificeren. NT, AF, AFM, NA, AP en AV zijn geen asbesthoudende materialen, terwijl AT, NF en CAF gegolfde asbestcementplaten zijn.

  Weet hoe u asbest dakpannen kunt herkennen

  De kunstleien of golfplaten van uw dak kunnen asbest bevatten. Asbest zit niet in dakpannen. Riet is op dezelfde manier. De letters op golfplaten identificeren asbest. Als u NT, AF, AFM, NA, AP of AV ziet, bevatten die materialen geen asbest, terwijl AT, NF of CAF verwijzen naar golfplaten van asbestcement.

  Herken leien met asbest

  Er zijn nog asbestleien. Gelukkig is het eenvoudig om ze te identificeren. U kunt er vrijwel zeker van zijn dat ze asbest bevatten als ze vóór 1990 zijn geplaatst.
  Als het kunstleien dak op uw huis tussen 1990 en 1998 is geïnstalleerd, moet u de versie en maker controleren. Hoewel ze rood of zwart geverfd zijn, zijn asbestleien aan de binnenkant vaak grijs. Ze zijn moeilijk meteen te onderscheiden van andere kunststofleien.
  Als bovenstaande methoden u geen zekerheid kunnen bieden, kunt u het beste een test laten uitvoeren door een gerenommeerde deskundige asbestverwijderaar.
  Neem vrijblijvend contact op door ons contactformulier in te vullen en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

  DAKDEKKER GEZOCHT?

  Als u op zoek bent naar een dakwerker zit u hiervoor goed zit bij Algemene Dakwerken De Cock. Omdat onze website toebehoort aan een netwerk van dakwerkers kunnen we u steeds de beste service bieden aan de beste prijs.

  Door het contactformulier in te vullen sturen we uw aanvraag dakwerken door naar alle dakwerkers in de buurt van Heist-op-den-Berg en omstreken. Zo bereikt u met 1 muisklik bij alle dakwerkers in de omgeving van regio Heist-op-den-Berg. Max. 3 dakwerkers zullen met u contact opnemen.

  PERSOONLIJKE SERVICE

  De meeste dakdekkersbedrijven werken met ervaren en zelfwerkende zaakvoerders die elke dag mee op de werf staan. Zo geniet u van een persoonlijke service en kwalitatieve opvolging.

  VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

  Voor een offerte te kunnen opmaken voor dakwerken, is het belangrijk om ter plaatse de situatie te kunnen inschatten. Daarom zullen de meeste dakwerkers tot bij in Heist-op-den-Berg langskomen, waarna u een vrijblijvende offerte zal ontvangen.