OFFERTE GEVELBEKLEDING

  Welk type woning heeft u?*

  Met welk materiaal wilt u uw gevel bekleden?*

  Wilt u materialen combineren? Meerdere selecties zijn mogelijk.

  Moet uw gevel ook geïsoleerd worden?*

  Wat is de oppervlakte van uw gevel?*

  Locatie van de werf?*

  Deadline?*

  Beschrijf uw opdracht*

  Probeer uw opdracht zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven zodat onze bedrijven voldoende informatie hebben om op te reageren.
  Door gebruik te maken van dit formulier gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid.
   

  Gevelbekleding

  1. Uw gevel beschermt uw woning en gezin tegen zon, wind, sneeuw, regen, vocht, …. M.a.w. uw gevel draagt bij tot de duurzaamheid van uw woning.
  2. Uw gevel heeft ook een esthetische functie, namelijk uw woning stijgt in waarde als ze er beter uitziet.
  3. Gevelbekleding gaat samen met gevelisolatie. Kort samengevat: u verdiend uw investering op termijn terug doordat uw woning minder energie verbruikt en dus minder zal kosten.
  4. Het is nu meer dan ooit de moment voor gevelisolatie & gevelbekleding: u kan namelijk genieten van de renovatiepremie van de Vlaamse Overheid!

  Gevelbekleding met oog voor kwaliteit

  Net zozeer als uw dak, dient u gevel te worden voorzien van de beste zorgen en looks. Dakwerken De Cock verzorgt uw gevelbekleding met de allernieuwste producten in de bouwwereld en gaat steevast aan de slag met duurzaam en esthetisch materiaal. Op deze manier bent u zeker van een fraai en goed geïsoleerd eindresultaat!

  Houten gevelbekleding

  Interesse in houten gevelbekleding? De keuze van hout is belangrijk. Tropisch of hard hout heeft een hogere dichtheid dan conventioneel of zacht hout, waardoor ze weerbestendiger zijn.

  De houtsoort die je kiest hangt af van de gewenste kleur. Om te voorkomen dat hout gaat rotten of verbleken, moet het in goede staat worden gehouden.

  Aluminium gevelbekleding

  Aluminium gevelbekleding is vooral bekend bij garages en industriële gebouwen, maar u kan de gevel van woning ook bekleden met koper, zin of aluminium.

  Uw keuze voor metalen gevelbekleding omvat onder andere platen met of zonder reliëf, cassettes (vlakke elementen), leien, sidings (lange profielen) en sandwichpanelen die ook als isolatie dienen.

  PVC gevelbekleding

  PVC, oftewel kunststof, is een prima vervanging voor hout en beton voor gevelbekleding. Het is goedkoop en eenvoudig te bewerken.

  PVC wordt het meest gebruikt voor raam- en deurprofielen, dus als je ook je gevel beplakt met PVC komt het geheel mooi samen.

  Het wordt eenvoudig bovenop de reeds bestaande houten onderconstructie geplaatst en heeft een goede isolatiewaarde. De PVC-platen zijn er in verschillende kleuren en kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst.

  PVC is een geweldig, minder duur materiaal om beton of hout na te bootsen.

  Gevel bekleden met leien

  Leien kunnen worden gebruikt voor zowel gevelbekleding als dakbedekking. Ze kunnen worden onderverdeeld in kunstmatige en natuurlijke leien. Een traditionele manier van gevelbekleding die tot op de dag van vandaag zeer populair en duurzaam is.

  Uw gevel bekleden met steenstrips

  Een vernieuwde steenstrip gevelbekleding geeft uw woning een klassieke uitstraling. Steenstrips zijn te combineren met isolatie en zijn eenvoudig te plaatsen.

  Bakstenen gevelbekleding

  De meest typische steensoort die voor een buitenmuur wordt gebruikt, zijn waarschijnlijk gevelstenen. Ze zijn er in alle soorten, maten en intensiteiten, van licht tot donker.

  Als je op zoek bent naar verschillende soorten gevelstenen, kun je je misschien het beste laten inspireren door een van de leveranciers. Hun websites geven vaak een overzicht met tal van voorbeelden zodat je snel kunt bepalen waar je voorkeur naar uitgaat.

  De verscheidenheid aan stenen is werkelijk verbazingwekkend; alleen al in België zijn er meer dan 3.500 verschillende soorten. Omdat er grote verschillen zijn, blijven mensen hun creativiteit gebruiken om dit aanbod te verbreden. De kleur, aanvullende texturen en formaten komen aan bod, variërend van bakstenen met reliëf tot bakstenen met een strakke uitstraling.

  Voordelen gevelsteen

  • Bakstenen gevels zijn zeer goed bestand tegen regen, wind, mos en luchtvervuiling. Het alternatief zijn geïmpregneerde gevelstenen. Door deze waterafstotende behandeling zijn ze verder beschermd tegen witte uitslag, gips, etc.
  • Een gevelsteen heeft een sterke en lange levensduur. Hierdoor verandert hij niet van formaat als gevolg van temperatuurveranderingen. Gevelstenen kunnen gemakkelijk tot 75 jaar mee omdat ze zo bestand zijn tegen vervorming en hoge druk.
  • Een comfortabel binnenklimaat: gevelstenen kunnen zonnewarmte effectief opslaan. Je huis koelt daardoor in de winter langzamer af. Ze doen er goed aan om de hitte in de zomer buiten te houden. Door te investeren in een bakstenen gevel, investeert u dus ook in een comfortabel binnenklimaat.
  • Herbruikbaar en recyclebaar: gebruikte gevelstenen kunnen eenvoudig worden teruggewonnen voor gebruik in andere projecten. Daarnaast winnen oudere gevelstenen steeds meer aan authenticiteit en karakter.
  • Heb je ze niet meer nodig?Ze kunnen dan gemakkelijk worden gerecycled tot stabilisatiemateriaal, tennisbaangrind, enz.
  • Het onderhoud aan gevelstenen is minimaal tot onbestaande. Vervuilingssporen zijn na verloop van tijd mogelijk, vooral in lichtere tinten.

  Spuitkurk is uitstekend geschikt voor het renoveren van gevels

  Simpel gezegd, spuitkurk is een natuurkurk in spuitvorm. Spuitkurk is een zeer creatieve toepassing, vooral bij het renoveren van de gevel, omdat het aan elk materiaal kan blijven kleven, of het nu een bakstenen, houten of metalen gevel is.

  Spuitkurk is gemaakt van natuurlijke kurkkorrels, een verscheidenheid aan acrylharsen op waterbasis, plantaardige oliën en pigmenten. Het dient als decoratieve beschermlaag voor uw gevel. Hierdoor is het een volledig natuurlijke en biologisch afbreekbare coating.

  Spuitkurk wordt gebruikt om een ​​intacte, droge en stofvrije gevel af te dekken. Het verdient de voorkeur om eventuele scheurtjes of microscheurtjes bij te werken voordat u gaat spuitkurk gaat toevoegen.

  Een textielspuitmachine wordt gebruikt om de spuitkurk op de gevel aan te brengen nadat de kurkvezels zijn omgezet in een emulsie. Hierdoor kan het aanbrengen op de gevel snel en effectief worden uitgevoerd. De meeste oppervlakken kunnen de hechting van het product ondersteunen.

  Vezelcement gevelbekleding

  Vezelcementmaterialen kunnen worden gebruikt om een ​​gevel af te werken tot een onderscheidende gevel. Het is te combineren met andere materialen en door de gevel gedeeltelijk te bekleden met vezelcement, voeg je succesvol decoratieve waarde toe.

  De stof wordt veel gebruikt voor zowel daken als gevels. Zowel bij nieuwbouw als renovatie kan gebruik worden gemaakt van vezelcementplaten.

  Crepi, oftewel gevelbepleistering

  Het type gevelpleister genaamd crepi is voornamelijk gemaakt van cement en zand. Crépi, ook wel sierpleister genoemd, is een afwerkingsmateriaal dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

  De voor- en nadelen van Crepi

  Vochtbescherming: Crepi zorgt voor extra vochtbescherming voor uw gevel. De gebruikte sierpleister is dampdoorlatend en waterafstotend. De gevel wordt door de laag crepi afgeschermd tegen opstijgend en binnendringend vocht.

  Energiebesparend: Het wordt sterk aangeraden om tegelijk met crepi isolatie te laten plaatsen. Door uw gevel van buitenaf te isoleren, verhoogt u de EPC-waarde van uw woning en verlaagt u uw energiekosten.

  Crepi is verkrijgbaar in bijna elke kleur. Omdat crepi geen beperkingen kent, voel je vrij om al je creatieve energie te gebruiken.

  Deze gevelbepleistering past bij alle bouwstijlen doordat je crepi in alle beschikbare kleuren kunt gebruiken en kunt kiezen voor een afwerking met een vlakke of ruwe structuur.

  Uw gevel beschermen met crepi

  Crepi en muurisolatie gaan hand in hand. De isolatie garandeert een effectievere verwarming en de crepi maakt dit compleet door een extra laag vochtwering toe te voegen.

  Isoleren van buitenaf is de meest intrigerende isolatietechniek. Een stevige isolatieschil omringt je huis en voorkomt zo de vorming van koudebruggen. Je verliest geen binnenruimte als je van buiten isoleert.

  Gevel kaleien

  Kaleien is de naam voor de schildertechniek van kalkpleister. Hoewel metselwerk typisch is voorzien van een kleilaag, kan deze schilderafwerking in theorie op alle verschillende soorten wandtypes worden toegepast.

  Kalei kan ook worden gebruikt om stenen muren te herstellen die ernstige steenschade hebben opgelopen.

  Om de kalei gelijkmatig aan te brengen, moet de muur worden afgevlakt als deze echt ongeorganiseerd is en een verscheidenheid aan uitstekende delen heeft.

  Gevel schilderen

  Door uw gevel te schilderen, kunt u snel een nieuw tintje aan uw huis geven. Met een frisse verflaag ziet uw gevel er direct weer als nieuw uit. Probeer deze arbeidsintensieve taak idealiter niet zelf uit te voeren.

  DAKDEKKER GEZOCHT?

  Als u op zoek bent naar een dakwerker zit u hiervoor goed zit bij Algemene Dakwerken De Cock. Omdat onze website toebehoort aan een netwerk van dakwerkers kunnen we u steeds de beste service bieden aan de beste prijs.

  Door het contactformulier in te vullen sturen we uw aanvraag dakwerken door naar alle dakwerkers in de buurt van Heist-op-den-Berg en omstreken. Zo bereikt u met 1 muisklik bij alle dakwerkers in de omgeving van regio Heist-op-den-Berg. Max. 3 dakwerkers zullen met u contact opnemen.

  PERSOONLIJKE SERVICE

  De meeste dakdekkersbedrijven werken met ervaren en zelfwerkende zaakvoerders die elke dag mee op de werf staan. Zo geniet u van een persoonlijke service en kwalitatieve opvolging.

  VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK

  Voor een offerte te kunnen opmaken voor dakwerken, is het belangrijk om ter plaatse de situatie te kunnen inschatten. Daarom zullen de meeste dakwerkers tot bij in Heist-op-den-Berg langskomen, waarna u een vrijblijvende offerte zal ontvangen.